Sayfa 1/2 12 SonSon
16 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Titreme Problemi :S

Standart Titreme Problemi :S

Merhabalar
    nereye yazacağımı bilmiyorum fakat acilen bu sorunumu halletmem gerekiyor...
    Heycanlanınca çok kötü bir şekilde titriyorum.Mesela biriyle iş görüşmesine gittiğimde ister istemez titriyorum ve kendimi durduramıyorum başka birşey düşüneyim diyorum oda olmuyor.. Normalde titremem sadece heyecanlanınca titriyorum hatta yüzünde daha çok belli oluyor bu titreme.. Bir örnek: ben bilgisayar tamir ederim ve bir eczanenin bilgisayarını tamir etmeye gittim çay verdiler başımda bir kız vardı ve sorular soruyordu ben o kadar titriyordum ki çayı içemedim bıraktım kızın yüzüne bakamıyorum çünkü titriyorum bakmadan bilgisayara kitlenmiş gibi sorularını cevaplıyorum ve ne zaman bitecek bu işkence diye acele acele yaptım..

Yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkür ederim..

Nefertiti
    Guest

Sevgili Yağmur Prensi,öncelikle aramıza hoş geldin diyorum.Heyecan anında yaşadığın titreme durumu,basit bir psikolojik rahatsızlıktan da kaynaklanabilir
    ciddi bir boyutu da olabilir,bizler bu konuda uzman değiliz ama aşağıda sana yol gösterebileceğini umduğum birkaç tıbbi açıklamayı paylaşmak isterim,
    uzmanından yardım almanı da özellikle tavsiye ederim.Bunun dışında ,yaşadığın olumlu ve olumsuz tecrübeleri buradan bizimle paylaşırsan sevinirim,bizde elimizden geldiği kadar sana yardımcı ve yanında olmaya çalışacağız,

Esansiyel tremor,
    yani nedeni belli olmayan titreme; tek semptomu vücudun herhangi bir parçasının titremesi olan kronik, nörolojik bir bozukluktur.
    “Senil tremor” yada “Herediter Tremor” olarak da adlandırılabilir. Herediter denmesinin sebebi, %50 olguda ailesel özellik görülmesindendir. Otozomal dominant geçişten söz edilmektedir.
    Esansiyel Tremor en sık karşılaşılan hareket bozukluğudur. ABD de 10 milyonun üstünde kişide Esansiyel Tremora rastlanmaktadır.

Titreme, genellikle ellerdedir ancak vücudun diğer kısımlarında da olabilir. Ellerdeki titreme bazen normal günlük aktiviteleri engelleyecek boyuta ulaşabilir. Ses, kafa, çene, gövde ve bacak titremesi şeklinde de görülebilmektedir.

Titreme herhangi bir yaşta başlayabilir. Başta cok rahatsızlık vermeyen titreme, yaşın ilerlemesiyle birlikte şiddetini de arttirir. Hastalar genellikle olayın başlamasından 10-20 yıl sonra tibbi tedaviye ihtiyaç duyar hale gelir.
    Esansiyel tremorun sebebi tam olarak bilinmemektedir. Santral sinir sisteminin bir bozukluğudur ancak beynin hangi kısmından kaynaklandığı konusunda bir bilgiye sahip değiliz.

Esansiyel tremor tanısı ancak deneyimli nöroloji hekimleri tarafından yapilabilmektedir. Çünkü titreme diğer başka nörolojik hastalıkların da bir bulgusudur. Esansiyel tremor tanısı en çok Parkinson hastalığıyla karışmaktadır. Bu nedenle tanıda çok dikkatli olunmalıdır.

Sebepleri

Genler hücrelerinizin içinde bulunan, vücudunuzun büyümesini, gelişmesini ve işlevini etkileyen bilgi merkezleridir. Gerçek sayı hala tartışmalı olsa da, en az 30.000 gene sahip olmanız muhtemeldir. Bu genlerden sadece birinde meydana gelen mutasyon vücudunuzun çalışma şeklini büyük ölçüde değişikliğe uğratabilir.

Temel titreme vakalarının tümünün yaklaşık olarak yarısı genetik mutasyondan ötürü meydana gelmektedir. Araştırmacılar bu işin içinde olduğu görünen iki gen tespit etmişlerdir: ETM1 ve ETM2. Ancak diğer genlerdeki mutasyonların da rahatsızlığa neden olması mümkündür.

Temel titremeye genetik mutasyon olmadan tam olarak neyin yol açtığı bilinmemektedir. Doktorlar sorunun hareketlerimizi kontrol eden beyin devrelerinde meydana geldiğini bilmektedirler. Pozitron emisyon tomografisi taraması (PET) adı verilen görüntüleme tekniğinin kullanıldığı araştırmalar beynin bazı bölümlerinin (acıyı ve diğer duyu mesajlarını ileten) faaliyetinin, temel titremenin görüldüğü kişilerde arttığını göstermektedir. Ancak, bilimcilerin bu hastalığın ardından yatan mekanizmayı tam olarak anlaması için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

Doktorlar birçok kişinin, titremelerinin başlangıcı ile, bir kaza veya sevdikleri birinin ölümü arasında bağ kurduğunu bilmektedir. Stres temel titremeye yol açıyor görünmese de, semptomları daha kötü hale getirebilir.

TEŞHİS VE TEDAVİ İÇİN DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ!

Karar Dönemi PANDORA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

bence arkadaşı korkutma bronz. belliki heyecan yapıyor.

Nefertiti
    Guest

Alıntı PANDORA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence arkadaşı korkutma bronz. belliki heyecan yapıyor.
    senin önerilerini alalım...

peki arkadaş önemli bir aşamada yani iş görüşmesi hangimiz heyecanlanmıyoruz?

Nefertiti
    Guest

"Heyecan anında yaşadığın titreme durumu,basit bir psikolojik rahatsızlıktan da kaynaklanabilir"

Yazılanlanların tamamını okudun mu? Pandora

evet okudum.ama sonundaki doktora başvurunuz olayı insanı ürpertiyor.

Hoş buldum Arkadaşlar, ilginiz için çok teşekkür ederim..
    Fakat ben o kadar büyük bir problem olacağını sannetiyorum çünkü her zaman titremiyorum sadece heyecanlanınca yani kafayı yemek üzereyim bazı insanlarla konuşurken hiçbirşey yok bazılarınında yüzüne bile bakamıyorum... Çok acayip bir durum.. Bir zamanlar turistlik bir yerde çalışıyordum ve vali, kaymakam vs geliyordu onların karşısında hiç titremiyordum.. Heyecanlanmamak için bir çözüm yok mudur? Zaten bu heyecanı çok gereksiz buLuyorum..

Süper Moderatör 9 ŞUBAT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı YaGMuR_PreNSi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hoş buldum Arkadaşlar, ilginiz için çok teşekkür ederim..
    Fakat ben o kadar büyük bir problem olacağını sannetiyorum çünkü her zaman titremiyorum sadece heyecanlanınca yani kafayı yemek üzereyim bazı insanlarla konuşurken hiçbirşey yok bazılarınında yüzüne bile bakamıyorum... Çok acayip bir durum.. Bir zamanlar turistlik bir yerde çalışıyordum ve vali, kaymakam vs geliyordu onların karşısında hiç titremiyordum.. Heyecanlanmamak için bir çözüm yok mudur? Zaten bu heyecanı çok gereksiz buLuyorum..

aramıza hoş geldin yagmur prensi ,
    geçmiş olsun , heyecan her ne kadar gereksiz gorulsede hepimizin başına gelen bir olgu , bazen hayatımızı zehir edebiliyor .
    heyecanın bile geçerli sebepleri var ve bunu kendimiz gideremedigimiz takdirde uzman yardımı almak en dogru yol , aksini yapmak ise gereksiz yere vakit ve fırsat kaybı .
    YA ÇARESİZSİZİNİZ YA DA ÇARE SİZSİNİZ

Benim Hayatımı Yargılamadan önce ..
    Benim ayakkabılarımı giy
    ve benim geçtiğim yollardan,
    sokaklardan, dağ ve ovalardan geç .
    Hüznü, acıyı ve neşeyi tad...
    Benim geçtiğim senelerden geç,
    benim takıldığım taşlara takıl,yeniden ayağa kalk
    ve aynı yolu tekrar git, benim gittiğim gibi !!

Ancak ondan sonra BENİ YARGILAYA BİLİRSİN

Karar Dönemi M-Lila - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Seni cok iyi anlayabiliyorum neyazıkki... Cunku banada benzer seyler oluyor -daha cok sınırlenınce- bende onceden boyle degıldım bıkac yıl once olan bısı bunu tetkledı sanırım...ve artık hc alakasız zamanlarda olmaya basladı:S doktora gtmeyı dusunuyorum ama neye kıme gtmelıyım blemıyorum........help
    Konu M-Lila tarafından (15-12-2008 Saat 03:15 AM ) değiştirilmiştir.

Sayfa 1/2 12 SonSon